Architectuur

Architectuur bij A3D kan u best vergelijken met een maatpak bij een kleermaker die nog een grote beroepsfierheid heeft. Zowel bij hem als bij ons komt u op de eerste plaats. Wij hebben geen reclamebudget nodig, u wordt gegarandeerd onze beste reclame.

Architectuur versus kunst

In tegenstelling tot een aantal confraters, beschouwen wij architectuur niet als kunst maar als industriële vormgeving. Kunst (schilderkunst, literatuur, muziek) is bedoeld om van te genieten, niet om het te gebruiken in het dagelijkse leven. Een gebouw is dat wel, net zoals kleding of een kookboek. In plaats van u een prachtig maar onbruikbaar gebouw aan te smeren, zullen wij er daarom naar streven u een mooi én gebruiksvriendelijk gebouw af te leveren. Conclusie: Alle architectuur die de stempel "kunst" mee krijgt is strikt gezien geen architectuur meer want dit betekent dat het gebouw enkel maar mooi is om naar te kijken maar niet bruikbaar is voor de functie waarvoor het werd ontworpen.

Meer dan simpelweg een 'een plannetje tekenen'

Architectuur is dus echt veel meer dan maar "een plannetje tekenen voor een vergunning" ongeacht of het nu gaat om een verbouwing, uitbreiding, nieuwbouw, woning, appartement, winkel, kantoor, horecazaak, …. Wij kunnen er dan ook nooit genoeg de nadruk op leggen hoe belangrijk het is de architect bij het bouwproces te betrekken van begin tot eind, niet uit eigenbelang, maar in uw belang!

A3D - Onafhankelijk en deskundig advies

Een goede, bekwame en gewetensvolle architect die belast is met een volledige opdracht zal zich tijdens het bouwproces dikwijls grotendeels terug betalen en verlost u zeker van vele zorgen (zie 'Uitvoering')! U bent dus niet alleen wettelijk verplicht met een architect samen te werken (wet van 20/02/1939 artikel 4), hij zal u ook als onafhankelijk en deskundig persoon bijstaan en verdedigen waar nodig.

Wij leggen de nadruk op onafhankelijk en deskundig omdat dit de enige correcte wijze is om u op de best mogelijke manier te kunnen bijstaan en uw rechten te verdedigen. Dit kan niet wanneer wij, op welke wijze ook, verplichtingen zouden hebben aan andere bouwpartners (aannemers of leveranciers) o.w.v. eventuele commissies of zoals in de sleutel-op-de-deur sector, door in hun loondienst te werken. Iets om over na te denken...